Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції

2023-03-20T12:02:17+02:00 20.03.2023|

За даними ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» та МОЗ України захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Волинській області за минулий тиждень у Волинській області (з 13 по 19 березня 2023 року) на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіло 4932 особи проти – 4651 особи за попередній тиждень – ріст на 6%. Серед захворілих 58% становлять діти до 17 років.

Інтенсивний показник захворюваності за даний період становить 483,1 на 100 тисяч населення, що на 12,3% нижче епідемічного порогу розрахованого для області та вказує на неепідемічний рівень активності.

Варто знати. Поради щодо ефективного лікування

Погодьтеся, що ефективне лікування можливе за умов взаємної відповідальності – лікаря і пацієнта.

  • Зона вашої відповідальності – звернутися до лікаря вчасно, щоб зберегти здоров’я і не завдати йому шкоди. Саме тому при погіршенні самопочуття важливо звертатись до лікаря та дотримуватись його рекомендацій.
  • Навесні лікарі отримають ще один цифровий інструмент – електронний рецепт на всі рецептурні препарати. Це дасть змогу посилити контроль за вживанням препаратів, що містять серйозні активні речовини.
  • Лише лікар може призначити необхідний препарат, оцінивши стан здоровʼя пацієнта та провівши необхідні дослідження. Отож, ви не будете витрачати кошти, здоров’я та час на лікарські засоби, які їм вам не потрібні, купуючи ліки на рекламних роликів.

Ми сподіваємося, що все більше людей розумітимуть важливість відвідування лікарів задля діагностики стану, призначення відповідних ліків, їх дозування та моніторингу перебігу хвороби. А це точно знизить кількість ускладнень та побічних ефектів від лікування, загальну кількість хворих та летальних випадків.

З початку епідсезону 2022-2023 років ГРВІ та грипом перехворіло уже понад 104 тисячі волинян – це 10,5 % населення області. Близько 2% від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи.

Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано – понад 2600 осіб, із них групи ризику становлять 80%.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус грипу А (АН3), не субтипованого та вірус грипу В, парагрипу, аденовіруси, RS-віруси, риновіруси, метаневмовіруси.