Центр вакцинації населення від COVID-19 запрацював у Луцьку

Центр вакцинації населення від COVID-19 запрацював у Луцьку

2021-06-14T09:55:57+03:00 14.06.2021|

Протягом двох днів 12-13 червня у Луцьку   працював Центр вакцинації населення від COVID-19 на базі спортивного комплексу Волинського національного університету імені Лесі Українки за адресою: м. Луцьк, проспект Президента Грушевського, 2б.

Аби вакцинуватися у цьому Центрі, необхідно було записатися до листа очікування у додатку «Дія», через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я України, або у свого сімейного лікаря.    

Процес щеплення відбувався  у кілька етапів. Спершу людей скеровували  до реєстратора, який перевіряв попередній запис людини на щеплення. Далі      підписувалася  згода на вакцинацію.

Після оформлення паперової згоди   огляд  лікаря. Лише після заключення про стан здоров’я та готовність до вакцинації відбувається щеплення.  Усім охочим вводили  вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Після введення вакцини людина потрапляє в зону очікування. Тут усі вакциновані мають перебувати впродовж 20-30 хвилин. В разі погіршення самопочуття на місці є лікарі, які готові надати допомогу.

Кожному, хто отримав щеплення видавали  друковану пам’ятку, де зазначена інформація про наступне щеплення.

У Центрі вакцинації діяв протиепідемічний режим. Тому в спорткомплексі облаштували окремі вхід та вихід з приміщення.

Цими вихідними в спорткомплексі працювало  чотири бригади з вакцинації. 12 червня чергували  медики з ЦПМСД та ЦПМСД №1 (щеплено 122 людини)  13 червня  ЦПМСД №2 та  ЦПМСД №3 (щеплено 235 людей).