Оновили рівні епідемічної небезпеки

Оновили рівні епідемічної небезпеки

2020-11-09T11:33:42+02:00 09.11.2020|
В Україні оновили рівні епідемічної небезпеки та затвердили обмеження, що діятимуть на територіях з «червоним» рівнем. Про це стало відомо за результатами засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулося 6 листопада 2020-го року. Участь у засіданні в режимі відеоселектору взяли перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко та заступники голови Олександр Троханенко та Ігор Чуліпа.
З 09 листопада (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування. Щодо Волині, то до територій з «червоним» рівнем епіднебезпеки потрапили ще Любешівський та Маневицький райони. Таким чином в області «червоний» рівень встановлено у містах Володимир-Волинський, Нововолинськ, Ковель, а також у Іваничівському, Ківерцівському, Любешівському, Маневицькому та Турійському районах. Решта територій віднесені до «помаранчевої» зони.
Слід зауважити, що днями в області на територіях із «червоним» рівнем епід небезпеки відбувся ряд протестів підприємців з проханням пом’якшити карантинні обмеження та дозволити їм працювати. З цього приводу в стінах ОДА відбулася зустріч підприємців з м.Ковель, м.Володимир-Волинський та м. Нововолинськ із першим заступником голови Сергієм Мовенком та заступником голови Ігорем Чуліпою. За результатами зустрічі напрацювали ряд пропозицій щодо карантинних обмежень, які обласна державна адміністрація надіслала для опрацювання Державній комісії з питань ТЕБ та НС.
Так, члени Державної комісії підтримали, запропоновані ОДА обмеження, що діятимуть на територіях із «червоним» рівнем. Тобто, роботу суб’єктів господарювання у сферах громадського харчування, торговельного і побутового обслуговування дозволено, але з дотриманням суворих протиепідемічних вимог. Окрім цього, дозволено роботу закладів освіти.
Разом із цим, серед заборон, що діятимуть на територіях «червоного» рівня, лишається (згідно п.15 постанови КМУ від22 липня 2020-го року №641):
– приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;
– приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім “автокінотеатрів”);
– приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
– відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.
Відповідні протиепідемічні заходи в області затвердять рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбудеться у понеділок, 9 листопада 2020-го року.