Здорові діти– здорова нація.

Здорові діти– здорова нація.

2020-06-01T10:52:01+03:00 01.06.2020|

Здорові діти– здорова нація. Головна роль у  формуванні здорового способу життя відводиться сім’ї, бо сім’я – це основна ланка, де формуються корисні звички і відкидаються шкідливі.

Дитина бачить, сприймає і намагається наслідувати вироблені з роками у сім’ї звички, традиції, які переносяться нею в доросле життя. Якщо дорослі на власному прикладі навчать дітей з раннього віку цінувати, берегти і зміцнювати своє здоров’я, то безумовно в цьому випадку можна сподіватися, що майбутні покоління будуть здорові фізично і духовно.

За даними ВООЗ, лише 3-5% дітей, які закінчують школу, можуть вважатися повністю здоровими! Особливо зросла поширеність захворювань ендокринної, травної, сечостатевої систем, систем кровообігу і дихання. Збільшується кількість випадків захворювань, які раніше були характерними тільки для дорослих або для старіючого організму.

Сьогодні діти піддаються ризику впливу понад 15 тисяч шкідливих факторів навколишнього середовища. І найактуальніші серед них такі, як: забруднення повітря, неякісні харчові продукти, паразитарні та інфекційні збудники, неякісна вода.

Виявлено, що більшість харчових продуктів, призначених саме для дітей і підлітків, гірші і шкідливіші за їжу для дорослих. Це так звана «велика п’ятірка»: солодкі сухі сніданки, газовані напої, кондитерські вироби, чіпси, сирні палички і фаст-фуд. Наші діти їдять «порожні калорії», не отримуючи корисних речовин, вітамінів, макро- і мікроелементів. Шлунок насичується, але клітини залишаються «голодними».

Давайте навчимося оцінювати харчування НЕ за обгорткою і красивою рекламою, а з точки зору повноцінного, якісного, будівельного матеріалу для здоров’я дитини.

Наше завдання – допомогти дитині усвідомити, що тільки дотримання культури здоров’я подарує їй повноцінне, успішне життя.  

 Тільки спільні зусилля лікарів, батьків і дітей щодо зміцнення здоров’я можуть вирішити проблему здоров’я нації.