Поради для поважного віку

Поради для поважного віку

2019-10-01T11:38:55+03:00 01.10.2019|

Сьогодні у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана. За даними ООН, до 2050 року кількість людей віком більше 60 років сягне 2 мільярдів людей. В Україні нараховується 10 мільйонів громадян віком від 60 років. Завдяки збільшенню тривалості життя у всьому світі, кількість людей віком більш 60 років постійно зростає.

Цей день можливість нагадати кожному про обов’язок бути турботливими та милосердними до літніх людей.

Пам’ятайте, що ще з молодості треба приділяти більше уваги здоров’ю, щоб забезпечити собі здорову старість. Але поліпшити свій стан здоров’я ніколи не пізно, навіть коли вам вже за 60.

6 простих порад, яких важливо дотримуватися, щоб бути здоровим та жити довше.

 Здоровий спосіб життя без шкідливих звичок є запорукою повноцінного життя в старості. Відмовитись від ризикованих форм поведінки в цілях зміцнення здоров’я майже ніколи не буває пізно. Так, наприклад, для людини, яка кидає курити у віці від 60 до 75 років, ризик передчасної смерті знижується наполовину. Проявів гіпертонічної хвороби та судинних катастроф можливо уникнути, відмовившись від вживання міцних алкогольних напоїв.
 Включіть у свої будні спортивну активність. Помірна регулярна фізична активність сприяє покращенню якості життя, попереджає багато хвороб та зміцнює психологічно.
Збалансоване харчування, без переїдань. Від того, що і як ви їсте, залежить стан вашого здоров’я і тривалість життя.
 Не нервуйте. Літні люди зазвичай приймають близько до серця проблеми. Знайдіть спосіб, який дозволить управляти вашим стресом: йога, фізичні навантаження, медитація.
 Турбуйтесь про своє здоров’я та вчасно відвідуйте лікаря. Своєчасні медогляди зроблять життя більш безпечним і комфортним. Хвороби краще попереджати, ніж лікувати.
 Соціальна активність. Контактуйте. Регулярний контакт з своїми друзями і близькими – ключ до того, щоб уникнути депресії.