«День жіночого здоров’я»

«День жіночого здоров’я»

2019-06-13T09:58:35+03:00 12.06.2019|

З  ініціативи  Луцької міської ради та управління охорони здоров’я Луцької міської ради у місті відбулася акція «День жіночого здоров’я», під час якої лікарі безкоштовно оглядали пацієнток, консультували і надавали поради.

На Театральному майдані міста працювали такі лікарі: ендокринолог, гінеколог, стоматолог, дерматолог та арт-терапевт. Окрім цього, усім бажаючим робили безкоштовну мамографію і надавали консультації стосовно вакцинації.

Акція мала на меті привернути увагу жінок до свого здоров’я. Саме тому акцію і вирішили провести у такому людному місці, на Театральному майдані, аби максимально привернути увагу представниць прекрасної статі до свого здоров’я .

Серед запрошених лікарів – саме ті фахівці, поради яких і повинні бути найпершими та найважливішими у скринінгових методах перевірки здоров’я. Вони допомагають жінкам розібратися в тому, коли ж саме варто звертатися до лікаря, що робити, коли виникла проблема, аби вчасно потрапити на огляд і отримати дієві поради, правильне лікування і дуже важливо – робити все вчасно і не затягувати з виявленням і вирішенням проблеми.

Фахівці розповідають про ті базові речі, які повинна знати кожна жінка, щоб бути здоровою: гінеколог інформує про правильну контрацепцію і нормальні цикли, ендокринолог дає поради щодо неконтрольованої зміни ваги, стоматолог безпосередньо на місці робить загальний огляд зубів і ясен. Не менш важливе також і психологічне здоров’я жінки, тому до цієї акції долучили і лікаря арт-терапевта.

У разі виявлення аномалій чи змін в організмі лікарі направлять своїх пацієнтів до фахівців, із якими вони підписали декларації, або ж запросять до своїх закладів пройти детальне і ретельне обстеження стану здоров’я.

Між іншим, серед охочих пройти огляд на акції «День жіночого здоров’я» були чоловіки, які стояли в черзі до лікаря ендокринолога та стоматолога.

Для пацієнток також підготували приємний сюрприз – скриньку із передбаченнями.

 

 

Управління охорони здоров’я Луцької міської ради