Проведено круглий стіл у рамках Українського тижня імунізації .

Проведено круглий стіл у рамках Українського тижня імунізації .

2019-05-07T12:36:39+03:00 26.04.2019|

Щеплення – це єдиний надійний захист від небезпечних хвороб: туберкульозу, гепатиту, поліомієліту, кору, краснухи, паротиту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції.
Про це та інше говорилося під час засідання круглого столу, який відбувся у КП «Луцька міська дитяча поліклініка» у рамках проведення Українського тижня імунізації на підтримку Всесвітнього тижня імунізації, що проходить з 24 по 30 квітня 2020 року.
На засідання круглого столу були запрошені обласні та міські фахівці з питань педіатрії, епідеміології, представник ГО «Батьки за вакцинацію»Волинь Мар’яна Дмитрук, т в.о. головного лікаря Волинського обласного центру здоров’я Сергій Новосад та інші.
Розпочав засідання круглого столу начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук, який наголосив на актуальності вакцинації, як основного методу у подоланні інфекційних хвороб.
Головний спеціаліст з педіатрії УОЗ ОДА Людмила Рожко розповіла про рівень охоплення вакцинацією у області та місті Луцьку.
Протягом останніх років значно зросла довіра батьків до вакцинації. При цьому, великий вплив на рішення батьків щодо вакцинації мають дільничні педіатри та сімейні лікарі.
Керівник ГО «Батьки за вакцинацію»Волинь Мар’яна Дмитрук наголосила на важливості співпраці батьків та лікарів.
Присутні за круглим столом мами задавали безліч питань, на які отримали кваліфіковані відповіді фахівців.