Проведено селекторну нараду щодо проведення заходів у відповідь на загострення епідемічної ситуації з кору та додаткових заходів з імунізації.

Проведено селекторну нараду щодо проведення заходів у відповідь на загострення епідемічної ситуації з кору та додаткових заходів з імунізації.

2019-01-25T12:54:28+02:00 24.01.2019|

24 січня  проведено селекторну нараду щодо проведення заходів у відповідь на загострення епідемічної ситуації з кору та додаткових заходів з імунізації, участь у ній взяли представники управління охорони здоров’я Луцької міської ради та відповідальні за проведення вакцинації у медичних закладах міста

Заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Руцький наголосив про те, що протягом останнього року маємо нестабільну ситуацію із захворюваністю на кір.  Відмітив, що за результатами  аналізу оперативної інформації щодо проведення додаткових заходів проти кору (проведення вакцинації, захворюваність на кір), що надається закладами охорони здоров’я області, у містах та районах області є достатньо ресурсів щодо посилення роботи.

Людмила Рожко – головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я облдержадміністрації проінформувала про стан виконання запланованих обсягів щеплень у 2018 році у розрізі адміністративних територій та показники в Україні. Вона також повідомила про випадки захворювання на кір та госпіталізації до інфекційних стаціонарів вагітних, дітей до 1 року життя. Наголосила, що вакцинацію проти кору та інших інфекційних хвороб необхідно продовжувати незалежно від епідемічної ситуації із грипу та ГРВІ.

Продовжуючи розмову головний спеціаліст з терапії управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Берник  розповів про готовність закладів охорони здоров’я  до роботи в умовах підвищеної захворюваності на кір, дифтерію, грип та ГРВІ. А також зауважив на необхідності активізувати роботу щодо вакцинації проти кору, дифтерії та правця особам із груп ризику, в першу чергу працівникам медичних закладів, та вказав про недопустимість випадків їх захворювань внаслідок відсутності щеплень.

Лікар-епідеміолог Волинської обласної бази спеціального медичного постачання Павло Пахолюк розповів про наявність вакцини для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи. Зокрема, що станом на 24.01.2019 року на складі обласної спецмедбази в резерві є в наявності 36136 доз вакцини для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи.

На закінчення селекторної наради Валерій Руцький запропонував активізувати роботу по забезпеченню додаткових заходів проти кору, забезпечити своєчасне надання достовірної інформації про їх проведення та показників захворювань,звернути особливу увагу на раннє виявлення випадків захворювань на кір вагітних та дітей до року та забезпечити вакцинацію контактних по кору.