Засідання виконавчого комітету Луцької міської ради

Засідання виконавчого комітету Луцької міської ради

2018-12-18T13:53:05+02:00 18.12.2018|

Начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук прийняв участь у засіданні виконавчого комітету, на якому доповів по питанню «Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних закладів охорони здоров’я міста Луцька».

Протягом березня-серпня 2018 року  Луцькою міською радою проведено заходи з реорганізації закладів охорони здоров’я, що належать до об’єктів комунальної власності територіальної громади міста.

Микола Арсентійович зазначив, що внаслідок реорганізації проведено зміну організаційно-правової форми комунальних закладів охорони здоров’я, а саме перетворення з бюджетних установ у статус комунальних некомерційних підприємств.Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 02.03.2015 року №205 «Про затвердження Порядку складання затвердження та контролю виконання фінансового плану суб’єкта господарювання державного сектору економіки» врегульовано вимоги щодо складання фінансових планів лише державних підприємств. Органи місцевого самоврядування самостійно визначають вимоги до фінансових планів комунальних підприємств, порядку їх складання та звітності.

У проекті рішення пропонувалося впровадити єдиний підхід до складання, затвердження та контролю за виконанням фінансових планів комунальних підприємств закладів охорони здоров’я міста, а також затвердити уніфіковану форму фінансового плану та звіту про його виконання. Членами виконавчого комітету прийняте відповідне рішення.