Колегія в управлінні охорони здоров’я

Колегія в управлінні охорони здоров’я

2018-08-29T16:27:02+03:00 28.08.2018|

Сьогодні в управлінні охрони здоров’я Луцької міської ради відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я Луцької міської ради, яке провів начальник управління  Микола Якимчук.

Директор КП «Луцька міська дитяча поліклінніка» Оксана Лещинська проінформувала про роботу санаторно-курортної відбіркової комісії та організацію санаторно-курортного оздоровлення дітей міста.

На засіданні колегії директор КП «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич підняла питання щодо організації   навчання з участтю працівників державної фіскальної служби у Волинській області  про зміни які виникли у зв’язку з реорганізацією закладів охорони здоров’я у комунальні некомерційні підприємства. Також розглядалось питання щодо місцевих стимулів для медичних працівників, які допоможуть вирішити кадрові питання.

За підсумками проведеного засідання було прийнято відповідне рішення.

 

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

К О Л Е Г І Я

 

Р І Ш Е Н Н Я

від 28.08.2018

Про  роботу санаторно-курортної

відбіркової комісії комунального

підприємства «Луцька міська

дитяча поліклініка»

 

Заслухавши та обговоривши інформацію   міського педіатра Ніколаєнко С.Й. та  директора  комунального підприємства  «Луцька міська дитяча поліклініка» Лєщинської О.П. про  роботу санаторно-курортної відбіркової комісії КП «Луцька міська дитяча поліклініка» (далі – СКВК) колегія відмічає,що організація санаторно-курортного оздоровлення дітей міста є  важливим напрямком роботи комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка».

У роботі згадана комісія керується вимогами нормативних документів:

  1. Постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками дітей-інвалідів».
  2. Наказів Міністерства охорони здоров’я України:

2.1.   від 12.01.2009 року №4 «Про направлення дітей на санаторно-курортне лікування»;

2.2.   від 25.07.2013 року №643 «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 12 січня 2009 року № 4»;

2.3.   від 05.12.2008 року №724 «Про затвердження примірного положення про санаторно-курортну відбіркову комісію закладу охорони здоров’я»;

2.4.   від 12.01.2009 року №3 «Про затвердження форми № 070-1/о «Журнал обліку санаторно-курортних путівок, виданих санаторно-курортною відбірковою комісією закладу охорони здоров’я та інструкції щодо її заповнення»;

2.5.   від 22.10.2012 року №825 «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 12 січня 2009 року № 4».

У відповідності до вищевказаних нормативних актів наказом   комунального підприємства  «Луцька міська дитяча поліклініка»   створена СКВК.

Цим наказом передбачено порядок відбору дітей на санаторно-курортне лікування, порядок видачі путівок дітям на санаторно-курортне лікування, розроблено положення про дитячу санаторно-курортну відбіркову комісію та затверджено графік роботи комісії.

Відбір  дітей  диспансерної  групи на санаторно-курортне

лікування здійснюється  СКВК закладу на підставі таких документів, які представляє на розгляд СКВК лікуючий лікар:

– заява батьків (опікунів за наявності документів, які підтверджують їх статус);

– довідка для одержання путівки на санаторно-курортне лікування з рекомендацією про профіль санаторно-курортного закладу та пору року (форма  – 070/о);

– виписка з історії розвитку дитини (форма 112/о), медичної карти амбулаторного хворого (форма 025/о, для юнаків – форма 025-1/о) або з медичної карти стаціонарного хворого (форма 003/о).

Документи на санаторно-курортне лікування приймаються безпосередньо головою СКВК.

Рішення про  направлення  дитини  на  санаторно-курортне

лікування  приймається СКВК після розгляду документів та реєструються у первинній медичній документації: «Журналі запису висновків ЛКК» (ф.035/о); «Журналі обліку санаторно-курортних путівок, виданих санаторно-курортною відбірковою комісією закладу охорони здоров’я» (ф.070-1/о) та візуються підписами голови та членів дитячої СКВК. За результатами роботи кожного засідання оформляється протокол.

Путівки на санаторно-курортне лікування у санаторіях Міністерства охорони здоров’я України КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» отримує згідно розпорядження управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

Повернення невикористаних путівок здійснюється в управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації тільки з письмовим поясненням голови СКВК в перші три дні заїзду.

У 2018 році закладом отримано 95  путівок до санаторіїв МОЗ. Використано з них 90 путівок,  З 95 путівок для дітей пільгових категорій надано 73 путівки (81 %), з них 24 дітей-інвалідів, 8 сиріт та напівсиріт,  дітей учасників АТО та постраждалих від АТО-10. Повернуто 5 путівок із зимових заїздів у санаторії «Бердянський» та «Хаджибей».

В місцевих санаторіях за 7 міс. поточного  року оздоровлено 76 дітей:

–        у санаторії «Дачний»  41 дитина (з них  30 дітей-інвалідів);

–        у санаторії «Згорани» – 35 дітей (6 дітей з багатодітних сімей, 3 –  з неповних сімей, 2 – сироти, 4 – напівсироти).

Враховуючи вищенаведене та з метою з метою удосконалення організації санаторно-курортного лікування дітей та раціонального й ефективного використання путівок на санаторно-курортне лікування , колегія

ВИРІШИЛА:

1.Визнати роботу санаторно-курортної відбіркової комісії  комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка»  задовільною.

2.Директору  комунального підприємства  «Луцька міська дитяча поліклініка» Лєщинській О.П.:

2.1. Забезпечити виконання   наказу Міністерства охорони здоров’я України від 12.01.2009 року №4 «Про направлення дітей на санаторно-курортне лікування» .

2.2.У відповідності до вимог дітей, які потребують санаторно-курортного лікування забезпечувати  путівками  у  дитячі   санаторно-курортні   заклади, підпорядковані МОЗ, у плановому порядку згідно з чергою, встановленою СКВК закладу не частіше 1 разу на рік, але при вирішенні питання щодо першочерговості санаторно-курортного лікування дітей з врахуванням соціального статусу   дитини   і  матеріального  становища  сім’ї,  у якій вона виховується (абзац другий згаданого пункту).

3.0 . Клопотати перед управлінням охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації про врахування побажань батьків під час виділення путівок ( а саме бажання оздоровлювати дітей у весняно-літній період).

4.0. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника начальника управління охорони здоров’я  Глухманюка В.М.

 

Управління охорони здоров’я Луцької міської ради