Сучасний рентгенівський діагностичний комплекс у КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №2»

Сучасний рентгенівський діагностичний комплекс у КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №2»

2018-08-17T14:40:08+03:00 16.08.2018|

Сьогодні у комунальному закладі «Луцький центр первинної медико – санітарної допомоги №2» відбулось відкриття рентгенологічного кабінету після  ремонту, який був зроблений  за кошти міського бюджету.

Урочисте відкриття відбулось за участі радника міського голови Ігора Поліщука, начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Миколи Якимчука, начальника управління капітального будівництва Леоніда Карабана.

 

У кабінет  було придбано новий рентгенівський діагностичний комплекс: рентгенівський апарат на 2 робочих місця EVA-HF 525 (GEMSS Medical Systems, Республіка Корея) з цифровою системою CR15-X (Agfa HealthCare, Бельгія).

Рентгенівська діагностична система EVA-HF 525 (GEMSS Medical Systems, Корея) спроектована для забезпечення максимальної продуктивності і високої надійності. Вона також здатна забезпечити високу якість рентгенівських зображень та знизити рівень променевого навантаження на організм пацієнта і медичного персоналу. EVA-HF 525 обладнана вертикальною стійкою знімків, столом знімків з рентгенівським випромінювачем, генератором і пультом управління.

Зі слів виконувача обов’язків головного лікаря КП “Луцький центр первинної медичної допомоги №2” Віктора Пахарчука, попередній рентгенівський апарат РУМ-20 1977 року випуску, яким користувалися понад 40 років, вичерпав свій ресурс та не підлягав ремонту. Також необхідно було провести ремонт рентгенкабінету. Міська влада виділила із  коштів бюджету розвитку (спеціального фонду) 2,2 млн грн на придбання сучасного рентгенологічного комплексу, аналогів якому у нашому місті немає. На капітальний ремонт рентгенологічного кабінету закладу з міського бюджету було спрямовано ще 945,5 тис. грн.

Присутні мали можливість ознайомитися із роботою високоефективної універсальної рентгенівської системи на 2 робочих місця, яка проводить рентгенографічні дослідження органів грудної клітки, черевної порожнини, кінцівок у положеннях «Стоячи», «Лежачи» і «Сидячи» з можливістю отримання як цифрових зображень високої роздільної здатності, так і якісних знімків на рентгенівську плівку.

Даний апарат спроможний виконати 100 знімків в годину. Проведення рентгенологічного обстеження мешканців міста дозволить вчасно діагностувати захворювання та призначати відповідне лікування.

 

Управління охорони здоров’я Луцької міської ради