Відкриття амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №3 КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1»

Відкриття амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №3 КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1»

2018-08-03T10:38:09+03:00 11.07.2018|

Сьогодні відбулося відкриття амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №3 КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» після капітального ремонту у мікрорайоні Вересневе. Завдяки облаштуванню приміщення близько 5 тисяч мешканців мікрорайону та мешканці прилеглих вулиць отримуватимуть якісну та доступну медичну допомогу.

Оглянути роботу оновленого приміщення амбулаторії прибули виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, депутат Борис Смаль, начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук, медики, а також чимало мешканців мікрорайону Вересневе. Для них відкриття амбулаторії, оснащеної новим сучасними медичним обладнанням та комфортними умовами надання медичної допомоги, стала справжнім святом.

Разом із Григорієм Пустовітом в урочистому перерізанні стрічки взяла участь 85-річна мешканка Вересневого пані Надія.

Потому присутні оглянули оновлене приміщення, традиційно розпочавши із реєстратури. Як розповідає головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Лідія Кривдік, у приміщенні амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №3 КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» капітальний ремонт не проводився з кінця 50-х років минулого століття. За час експлуатації приміщення усі комунікаційні системи вичерпали свій ресурс, а сама споруда руйнувалась через аварійний стан даху. Це спричиняло незручності у перебуванні в приміщенні як працівникам амбулаторії, так і пацієнтам.

Зараз тут проводять прийом 4 сімейні лікарі, працює відділення денного стаціонару та функціональної діагностики, проводиться забір аналізів, ведеться прийом вузьких спеціалістів. В амбулаторії буде надаватися медична допомога в повному обсязі першого рівня: лабораторні та ЕКГ-обстеження, проведення маніпуляцій (внутрівенних, внутрім’язевих, підшкірних).

Перший етап реконструкції приміщень розпочато у 2017 році, на що із бюджету міста було виділено 3млн грн. Для завершення робіт, придбання медичного та господарського обладнання, забезпечення м’яким інвентарем, а також облаштування прилеглої території з освітленням і капітального ремонту підсобних приміщень, в поточному році було додатково виділено 10,3 млн грн. Освоєння коштів проводилось управлінням капітального будівництва Луцької міської ради. Роботи виконані підрядником ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» на високому рівні, з використанням сучасних будівельних матеріалів та енергозберігаючих технологій.

Також в приміщенні амбулаторії відновив роботу аптечний пункт ДВТП “Волиньфармпостач”, що дозволить пацієнтам купувати лікарські засоби безпосередньо на місці.

Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що відкриття цієї амбулаторії сьогодні стало можливим завдяки ініціативі депутата Бориса Смаля та активних мешканців мікрорайону Вересневе, які неодноразово зверталися до міської ради з проханням провести капітальний ремонт цього приміщення, яке протягом тривалого часу перебувало в аварійному стані. “Ця амбулаторія є найбільшою у нашому місті. А тепер, без сумніву, вона найкраща не лише в Луцьку, а й в області. За дуже короткий строк вдалося провести якісний капітальний ремонт, за що дякую виконавцю робіт- ПАТ “Луцьксантехмонтаж”. Мікрорайон Вересневе є найвіддаленішим від центру міста, тому наявність у ньому сучасного медичного осередку із денним стаціонаром та аптечним пунктом є необхідністю. Також тут незабаром з’явиться пункт базування екстреної медичної допомоги. Сподіваюсь, що мешканці Вересневого та прилеглих вулиць будуть отримувати якісні медичні послуги у комфортних умовах”, – акцентував він.

Також Ігор Поліщук наголосив, що у перспективі, в рамках розширення меж міста Луцька та об’єднання обласного центру із прилеглими селами, мешканці цих населених пунктів також отримуватимуть медичну допомогу в амбулаторії.

Довідково. Прийом в амбулаторії буде здійснюватися з 8.00 до 19.00 години щоденно, в суботу з 9.00 до 15.00 години, неділя – вихідний день.