Перепади температури. Випробування погодою

Перепади температури. Випробування погодою

2018-08-03T10:56:38+03:00 04.07.2018|

Різкі перепади температури повітря та атмосферного тиску викликають погіршення самопочуття навіть у практично здорових людей. Це і є популярна причина застуди влітку. Наш імунітет підривають кондиціонери, протяги і примхлива погода на вулиці. Хвороботворні мікроорганізми, які викликають ГРЗ, активні не тільки в холодну пору року, але і влітку.

Через коливання атмосферного тиску рівень кисню у крові змінюється. Кровоносні судини, що забезпечують кров’ю наш головний мозок, реагують на перепади погоди звуженням або розширенням. Крім того, різкі перепади температури впливають на баланс нейромедіаторів у больових центрах головного мозку. Саме тому у багатьох людей на погоду болить голова.

Вплинути на погоду ми не можемо. Зате цілком в змозі в цей період уникати інших “провокаторів” головного болю, безсоння, стресів, алкоголю, натуральної кави, жирних та гострих страв.   Якщо на погоду голова болить дуже сильно, спробуйте зробити масаж лобних, скроневих та потиличних м’язів, м’язів шиї. Можна прийняти знеболювальний, заспокійливий засіб.

Щоб перепади погоди не викликали погіршення самопочуття, пийте більше чистої води, трав’яного чаю, відвару шипшини, гуляйте на свіжому повітрі, намагайтеся не перепрацьовувати і убезпечитися від емоційних навантажень.

Само собою, при різких перепадах температури треба берегтися від переохолодження та від перегріву – як мінімум одягатися по погоді.