Відеоселекторна нарада з питань початку кампанії «Обери свого лікаря»

Відеоселекторна нарада з питань початку кампанії «Обери свого лікаря»

2018-08-03T17:09:18+03:00 11.04.2018|

Начальник управління  охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук взяв участь у відеоселекторній нараді, яку проводив Віце-прем’єр-міністр України  Павло Розенко.

З початку кампанії  укладено 305 000  декларацій, більш як 1030 закладів,  які надають первинну медичну допомогу приєднані до системи е-Health.

В цілому він оцінив початок кампанії позитивно, але акцентував увагу на вирішенні проблемних питань, а саме: посилення інформаційне розяснення роботи комунікацій з громадянами, забезпечення вільного вибору лікаря, збереження персональних даних, проведення щоденного моніторингу та аналізу, забезпечення комп’ютерною технікою та доступ до інтернету, організація поїздок керівництва МОЗ України у регіони. Крім того Розенко наголосив на важливості чіткого виконання урядової програми «Доступні ліки».

На нараді також виступили в.о. Міністра охорони здоров’я України Ульяна Супрун та заступник Міністра Павло Ковтонюк, які у своїх виступах звернули увагу на чатке дотримання нормативно розпорядчих документів щодо вибору лікаря та здійснення комунікацій між медиками та громадскістю шляхом виступів у засобах масової інформації та розповсюдження різноманітної (наглядної-наочної) інформації в громадських містах, транспорті, навчальних закладах, комунальних та торгівельних закладах (підприємствах)

Було повідомлено, що найближчим часом у регіони буде скеровано різноманітна інформаційна продукція , а на центральних каналах ТВ та радіо будуть транслюватись відповідні ролики.

Для інформації: усі комунальні заклади «Центри первинної медико-санітарної допомоги» та дитяча поліклінніка зареєстровані у системі МОЗ України е-Health та медичних інформаційних системах, виготовлені електронні підписи медичних працівників. Проведено відповідне попереднє навчання  щодо заповнення декларацій згідно вимог наказу МОЗ від 19.03.2018  №503  «Про затвердження Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, та форми декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу» зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 березня 2018 р. за N 347/31799.

(за посиланням: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE31799.html ) .

Робочі місця лікарів – реєстраторів обладнані комп’ютерною технікою та підключені до інтернету.

 

    

 

Станом на 10.00 год. 11.04.2018 у м. Луцьку укладено 1649 декларацій.

Прес служба МОЗ України відмітила активну роботу центрів первинної медико-санітарної допомоги м. Луцька  щодо початку кампанії «Обери свого лікаря».

 

Управління охорони здоров’я Луцької міської ради